Creation: Free Design

Gazon

De basis voor een strak en groen gazon is een perfecte ondergrond. Het is aan te bevelen om kleigrond eerst wat schraler te maken door deze te vermengen met zand. Bij de aanleg van tuinen gebruiken wij altijd graszoden van een mooie kwaliteit.

Inzaaien is eveneens mogelijk, maar dan moet u er rekening mee houden dat het gemiddeld een half jaar duurt voordat de grasmat volgroeid is. Heeft u eenmaal zo’n fraai gazon, dan is het belangrijk dit goed te onderhouden. Op warme zomerdagen bijvoorbeeld pas nat sproeien als de zon is ondergegaan zodat het gras niet kan verbranden en wekelijks maaien om het onkruid geen kans te geven.

Het maaiseizoen is doorgaans van begin april tot eind oktober. In het voorjaar staat er een grondige gazoninspectie op het programma. Bladeren en onkruid worden verwijderd, het gras wordt belucht en geverticuteerd en bemesten met organische mest en compost is eveneens aan te bevelen, alsmede het inzaaien van kale plekken in het gazon.

Kunstgras is een relatief nieuw product dat steeds meer wordt toegepast. Dit is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Kunstgras vraagt overigens wel een andere ondergrond in verband met de waterafvoer. Desgewenst zullen we u hierover graag verder informeren.